Супчику?
Мы с удовольствием угостим Вас супом - горячим или холодным, смотря по
погоде и Вашему настроению. Холодником из ботвиньи, зрелой свеклы, или
щавеля. Крупником, ухой, рассольником или борщом. И, конечно же,
расскажем о том, как эти супы появились в белорусской кухне, и что они
значили для наших предков.
Вось, напрыклад, адзін з гісторыка-кулінарных нарысаў гаспадара
сядзібы Алеся Белага - пра славуты літоўскі халаднік:
https://zviazda.by/be/news/20140422/1398115384-sciplaya-charounasc-haladniku
а вось што для нашых продкаў некалі значыла бацвінне:
https://gastronom.by/retsepty/istoricheskaya-kukhnya/2078-bazvinne
пры жаданні - можна замовіць на сядзібе майстар-клас па прыгатаванні
гэтых і іншых страў з сапраўднай лекцыяй, а таксама з віктарынай - з
прызамі самым дасведчаным і кемлівым.